ING-klanten opgelet! Ontvang je een sms van deze bank met een link om in te loggen of een app te installeren, gooi deze dan weg. Klik niet op de link en log zeker niet in. Het gaat om phishing.

Er zijn verschillende sms-berichten van 'ING' in omloop waarmee fraudeurs naar je gegevens hengelen.

Verschillende varianten

Je wordt bijvoorbeeld gevraagd je bankrekening te valideren: 'Voorkom opschorting van uw ING rekening en valideer uw bankrekening'. In een andere variant wordt gesproken over een nieuwe app: 'Download nu de nieuwe ING app met vernieuwde certificaten en maak de blits. Log in op Mijn ING en volg de stappen'.

ING geeft aan nooit sms-berichten te sturen of e-mails te sturen waarin je wordt gevraagd in te loggen op Mijn ING. Dit soort berichten kunnen dus direct weggegooid worden.

Meer tips van ING

De bank adviseert geen apps te installeren die zogenaamd van ING zijn. De officiële apps van ING worden alleen via Google Playstore, Apple Appstore of Windows store aangeboden. Bescherm ook je codes: 'vul je gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn ING alleen in op de pagina van Mijn ING. Klik nooit op een link in e-mail of SMS om op deze pagina te komen, maar open ing.nl in je browser en klik bovenin op 'Inloggen'.

Sms van 'ING' ontvangen?

Heb je ook een valse SMS van 'ING' ontvangen? Verwijder het bericht dan van je telefoon. Indien je de link hebt geopend, bel dan direct met de alarmlijn van ING: 020 22 888 00. Dit nummer kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Meer lezen: dossier phishing

Bron: Radar / ING

Gerelateerd