De Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichters die kwaadaardige software verspreiden via e-mails die namens transportbedrijven worden verstuurd. Ook bij Opgelicht?! komen er meldingen over binnen. Trap er niet in!

Verschillende namen als Van Blijer Logistiek, Kabelman Logistiek en Van Nugteren Logistiek worden gebruikt als afzender van de e-mails. In de berichten staat dat er geprobeerd is een pakket af te leveren. Doordat dit mislukt is, moet de ontvanger een nieuwe afspraak maken via een formulier, dat zogenaamd via een link in de e-mail te bereiken is. Wanneer je klikt, is de kans groot dat je kwaadaardige software binnenhaalt. Doe het dus niet!

Advies: negeer en verwijder het bericht!

Heb je ook een dergelijk bericht van een transportbedrijf ontvangen? Negeer en verwijder het dan direct. Twijfel je aan de echtheid van dit soort e-mails? Kijk dan eens in ons hulpartikel over hoe je valse e-mails kunt herkennen.

Stuur valse e-mails door

Opgelicht?! waarschuwt dagelijks voor valse e-mails. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een valse e-mail ontvangen? Stuur deze dan naar ons door naar valse-email@avrotros.nl.

Gerelateerd