Er wordt een bericht verstuurd waarin staat dat je recht hebt op een belastingteruggave. Om dit te claimen dien je in te loggen met DigiD. Zodra je op de link in het bericht klikt, kom je echter op een verkoopsite van domeinnamen terecht.

De e-mail luidt als volgt;

Na de laatste jaarlijkse berekeningen van uw fiscale activiteit, hebben wij vastgesteld

dat u in aanmerking komt voor belastingteruggave. De belastingteruggave dient u aan te vragen dit wordt binnen 14 werkdagen verwerkt.

Vervolgens dien je op een link in het bericht te klikken. Via de link kom je op een pagina waar je moet inloggen. Alleen dan zou je aanspraak kunnen maken op de teruggave.

Link in het bericht

Door op de link in de e-mail te klikken, kom je echter niet op de site van de overheid terecht. In dit geval kom je terecht op de site van iFastNet. Dit bedrijf geeft geen belasting terug maar verkoopt domeinnamen. Mogelijk is zo’n vals formulier gehost geweest op een server van iFastNet en is nu hun algemene pagina te zien omdat het phishingformulier offline is gehaald. Het kan zijn dat een andere variant van deze e-mail nog wel verwijst naar een phishingsite.

Stuur je phishingmails!

De overheid is op de hoogte van de phishingmails en onderneemt actie in samenwerking met het NCSC om valse websites offline te halen. Mocht je een valse e-mail ontvangen uit naam van DigiD, kun je deze ook doorsturen naar valse-email@digid.nl.

Gerelateerd