Onze inbox stroomt over met meldingen over een valse mail uit naam van de NS, waarin je wordt uitgenodigd voor een klantenonderzoek. Doe hier niet aan mee! Dit is een valse winactie.

Volgens het bericht voert de NS jaarlijks een klantenonderzoek uit en ben jij uitgenodigd om mee te doen. Als je dit doet, zou je een van de vier prijzen mogen uitkiezen. Je hoeft alleen maar op de link in het bericht te klikken om mee te kunnen doen.

Mini-enquête

Als je dit doet, kom je uit bij een mini-enquête van een paar vragen. Deze gaan voornamelijk over jou en of je tevreden bent met de NS. Als je deze hebt ingevuld, kom je uit op de prijzenpagina. Hier kan je onder andere kiezen uit een week gratis reizen en een waardebon van €500 voor IKEA.

Vul je gegevens niet in

Wanneer je op een van de prijzen klikt, kom je uit bij een nieuwe enquête. Nadat je deze hebt ingevuld, kom je uit bij de pagina waar jij je prijs kan claimen. Alles wat je moet doen is je gegevens invullen. Doe dit niet! Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor deze winacties. Het maakt namelijk niet uit wat je kiest, je wint geen prijs. Als je de kleine lettertjes goed leest, zie je dat je je gegevens deelt met tientallen 'sponsoren' die jou mogen bellen, mailen, sms'en en op andere manieren mogen lastigvallen. Bij de prijzenpagina van

Officiële winacties

Valse winacties lijken altijd te mooi om waar te zijn. Wil je op de hoogte gehouden worden van echte winacties van NS? Die zijn altijd te vinden op

Gerelateerd