Een ondernemer werd onlangs gebeld met het verhaal dat hij geld terug zou krijgen van de Belastingdienst. Het bleek echter een persoon te zijn die zich voordeed als een medewerker van de Belastingdienst. Fraudehelpdesk waarschuwt ondernemers voor dergelijke nepmedewerkers.

De man werd aan de telefoon gevraagd op welk rekeningnummer de zogenaamde Belastingdienst het geld over kon maken. De ondernemer deelt zijn rekeningnummer en wordt kort daarna opnieuw gebeld. Dit keer krijgt hij te horen dat er een foutje is gemaakt en dat hij €15,- dient over te maken.

Nepsite

Via een link die aan de andere kant van de lijn doorgegeven wordt kan hij het geld overmaken. Deze website lijkt op die van Belastingdienst, het is echter een nepsite. Nadat de transactie plaats heeft gevonden zetten de oplichters grote bedragen klaar om over te boeken. De bank vertrouwt het niet en neemt contact op met de ondernemer. De betalingen worden tegengehouden.

Advies

Word je gebeld door de Belastingdienst en vertrouw je het niet? Je wordt dan geadviseerd op te hangen en zelf te bellen naar de dienst.

Bron: Fraudehelpdesk

Gerelateerd