Heb je een e-mail ontvangen over een privébericht uit naam van Ziggo ? Let dan goed op! Je hebt hoogstwaarschijnlijk een phishingmail ontvangen.

In de e-mail staat geschreven dat er een privébericht voor je klaarstaat. Om het bericht te lezen, moet je je zogenaamde Ziggo Privé-inbox bezoeken. Dit doe je door op de link in de e-mail te klikken.

Phishingsite

De link verwijst naar een website die is opgemaakt in stijl van Ziggo. Laat je hierdoor niet misleiden! Het is een phishingsite. Op de pagina is een inlogscherm te zien, waar je zou moeten inloggen met je inloggegevens van Ziggo. Doe dit niet. Je gegevens vallen in handen van criminelen.

Misleidende boodschap

Je kunt aan de URL (in de adresbalk) zien dat deze niet overeenkomt met de URL van Ziggo. Daarnaast staat onderaan de pagina geschreven dat je moet uitkijken voor phishing. In deze boodschap staat een spelfout. De link naar de pagina waar je meer informatie over phishing kunt vinden, verwijst naar de officiële website van Ziggo. Het bedrijf heeft echter niets met de e-mail te maken.

Advies

Verwijder de e-mail. Zo houd je je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van Ziggo. Ook in ons artikel kun je meer over phishing lezen.

Gerelateerd