Heb je een e-mail uit naam van Wehkamp ontvangen over het verifiëren van je account? Let dan goed op! Je hebt hier met een phishingmail te maken.

In het bericht wordt uitgelegd dat Wehkamp bezig is met het opschonen van hun database. De e-mail is opgemaakt in stijl van Wehkamp en bevat links die verwijzen naar de echte Wehkamp-site. Nadat je je gegevens hebt ingevuld, verschijnt de echte site van Wehkamp. Hier zie je dat je nog niet ingelogd bent. Laat je hier dus niet door misleiden.

Spam account

In de mail staat dat het online warenhuis met veel spam accounts kampt. Ze willen hun database opschonen door al deze accounts te verwijderen. Door op 'naar mijn Wehkamp.nl' in de e-mail te klikken zou je volgens de mail bewijzen dat jouw account geen spam account is en hiermee voorkomen dat je account verwijderd wordt.

Inloggegevens

Deze link verwijst je door naar een site waar er naar de inloggegevens van je Wehkamp-account gevraagd wordt. Vul hier niets in! Achter dit bericht schuilen criminelen die naar je gegevens hengelen om ze voor verkeerde doeleinden te gebruiken.

Advies: direct verwijderen

Wij adviseren je om de e-mail direct te verwijderen. Twijfel je toch aan de echtheid van een dergelijk bericht? Neem dan contact op met Wehkamp via de contactpagina op hun officiële site.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd