Er is een e-mail in omloop uit naam van Knab. In het bericht wordt vermeld dat je een verouderde bankpas gebruikt. Volgens de zogenaamde bank dien je een nieuwe betaalpas aan te vragen. Ga hier niet in mee, je hebt met een phishingmail te maken.

De vernieuwde betaalpas zou voldoen aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften van 2018. In het bericht staat dat je tot en met 19 maart de pas gratis aan kunt vragen. Als deze datum verstreken is, zal je €19,75 moeten betalen.

Frauduleuze praktijken

Door op de 'klik hier' te klikken, kun je de nieuwe pas zogenaamd aanvragen. Er wordt in de e-mail benadrukt dat je geen contact met de bank op hoeft te nemen als je problemen ondervindt. Zij zullen zelf contact met je opnemen. Dit is enkel een oplichtingstruc. Na op de link geklikt te hebben, kom je op een website terecht die is opgemaakt in stijl van Knab. Er wordt je op deze pagina gevraagd in te loggen met je bankgegevens. Doe dit niet! De criminelen achter het bericht proberen op deze manier naar je gegevens te hengelen. Later zullen zij deze kunnen gebruiken voor frauduleuze praktijken.

Onmiddellijk verwijderen

De echte bank heeft niets met dit bericht te maken. We adviseren je dan ook om deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. Wil je meer weten over phishing? Lees het dan in ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd