Heb je een e-mail ontvangen uit naam van ASN Bank over het vervallen van je ASN Touch digipas? Wees dan alert! Je hebt met een phishingmail te maken.

In het bericht staat geschreven dat je digipas verouderd is. Per 30 mei zal je pas komen te vervallen, hierom wordt je in de e-mail duidelijk gemaakt dat je een nieuwe digipas aan dient te vragen. Je zou deze onder andere moeten aanvragen wegens Europese veiligheidsvoorschriften.

Inloggegevens

Door op 'Mijn ASN Touch digipas aanvragen' te klikken zou je een nieuwe digipas kunnen ontvangen. Het tegendeel is echter waar. Je komt op een website terecht waar je je inloggegevens van de bank in moet vullen. Doe dit niet! Je ontvangt geen nieuwe digipas. De criminelen achter dit bericht willen jouw inloggegevens gebruiken om frauduleuze praktijken mee aan te gaan.

Pagina over phishing

Deze e-mail kan misschien echt lijken, aangezien je met je naam aangesproken wordt. ASN Bank heeft echter niets met dit bericht te maken. Op de pagina over phishing op hun officiële website geven ze aan dat ASN Bank je nooit zal vragen in te loggen via een link in een e-mail.

Naar de prullenbak

Het is duidelijk geworden dat dit een phishingmail is. Bij Opgelicht?! denken we dat de perfecte plaats voor phishingmails de prullenbak is. We adviseren je dan ook deze e-mail weg te gooien.

Je kunt hier meer lezen over phishing

Gerelateerd