Uit naam van Telfort worden e-mails verstuurd, waarin staat dat je jouw gegevens moet opsturen om te voorkomen dat je account wordt gesloten. De makers zijn echter uit op deze informatie. Ga hier dus niet op in!

In de valse e-mail van 'Telfort' staat in slecht Nederlands geschreven dat uit een onderzoek is gebleken dat je account binnenkort wordt gesloten. Het is staat allemaal wat vaag omschreven, maar dit zou komen doordat het telecombedrijf onnodige accounts gaat sluiten. De boodschap is dat je jouw gegevens dient in te vullen op een formulier in de e-mail en deze moet opsturen naar de afzender.

Geen link

In het bericht vragen de makers aan de ontvangers om hun gegevens per e-mail op te sturen, in plaats van op een link te klikken die doorverwijst naar een phishingsite. Hiermee voorkomen ze dat een dergelijke nepwebsite uit de lucht wordt gehaald en ze dus gegevens kunnen blijven ontvangen van potentiële slachtoffers. Dit is een voorbeeld van hoe gehaaid criminelen zijn. Trap hier niet in en verwijder de e-mail.

Meer weten?

Wil je meer weten over de wereld van phishing? In dit hulpartikel vind je meer informatie.

Gerelateerd