Er is een e-mail in omloop uit naam van Netflix. In de Engelse e-mail staat dat je account tijdelijk geblokkeerd is, dit zou gedaan zijn voor je eigen veiligheid. Ga hier niet in mee, het is phishing.

Om gebruik te kunnen blijven maken van de online streamingservice moet je binnen 24 uur je account heractiveren. Dit kun je doen door op de button in de e-mail te klikken.

Verkeerde handen

Deze button verwijst je door naar een website die sprekend lijkt op website van Netflix. Er is zelfs een afbeelding zichtbaar van de populaire serie 'The Crown'. Op de pagina staat een inlogscherm open waar je je inloggegevens in zou moeten vullen. Doe dit niet! Als je je gegevens hier invult, zullen ze in verkeerde handen terechtkomen.

Phishingsite

Je kunt op verschillende manieren zien dat dit een phishingsite is. De linkjes op de site werken niet en daarnaast is de URL (in de adresbalk) niet van Netflix.

Niet op ingaan

We adviseren je dan ook deze e-mail te verwijderen en er niet op in te gaan. Netflix heeft niets met dit bericht te maken. Wil je meer weten over phishing? Je kunt hier ons artikel lezen over dit onderwerp.

Gerelateerd