Er gaat een phishingmail uit naam van ING rond. Volgens de e-mail zouden je persoonlijke gegevens bekend zijn bij derden.

ING zou een melding hebben ontvangen dat je persoonlijke gegevens buiten jouw schuld om bekend zijn bij derden, zo staat in de valse e-mail. Om je te beschermen tegen mogelijk misbruik zou de bank jouw ING-account voor een gedeelte hebben geblokkeerd. Je zou hierdoor tijdelijk geen betalingen kunnen doen. Ook heb je geen toegang tot je spaarrekening.

Blokkade opheffen

Om de blokkade op te heffen, dien je op de link 'veilig bankieren' te klikken. Wanneer je dit doet, kom je terecht op een phishingsite. Criminelen vragen je op deze website in te loggen. Doe dit niet! Wanneer je je gegevens wel invult, geef je criminelen de mogelijkheid om je bankrekening leeg te halen.

Druk opvoeren

Mocht je niet meewerken aan de procedure, dan is de bank verplicht je rekening permanent te blokkeren, zo schrijven de kwaadwillenden. Op deze wijze willen de oplichters de druk op jou opvoeren. Trap er niet in! Je doet er verstandig aan de valse e-mail weg te gooien.

Gerelateerd