Oplichters sturen weer valse e-mails uit naam van PayPal. Dit keer gaat het om een Engelstalig bericht, waarin staat dat er een verdachte activiteit op je account heeft plaatsgevonden.

Volgens het bericht is je account gelimiteerd, omdat vanuit de omgeving van Singapore is ingelogd. Daarom moet je je account bevestigen door in te loggen via een link in de e-mail.

Als je op een van de login links klikt, kom je terecht op een zeer goed nagemaakte, Nederlandstalige kopie van de PayPal website. Als je hier je inloggegevens invult, zullen deze verstuurd worden naar kwaadwillenden. Fraudeurs krijgen hiermee toegang tot jouw PayPal-account en kunnen bijvoorbeeld op jouw kosten aankopen doen.

Phishing herkennen

Een phishingmail kun je vaak herkennen aan het e-mailadres van de afzender. Als het niet op @paypal.com, @paypal.nl of @e.paypal.nl eindigt, is het een valse e-mail. Ook kun je aan de URL van de webpagina zien dat je niet op de echte website van PayPal zit. Als je twijfelt , open dan een nieuw browserscherm en ga zelf naar de PayPal-pagina om in te loggen.

Lees meer over het herkennen van phishingmails op de website van PayPal.

Gerelateerd