De gemeente Almere waarschuwt inwoners voor mogelijke oplichting met huurwoningen via Marktplaats. Fraudeurs proberen woningzoekenden een flink bedrag afhandig te maken.

Op Marktplaats worden woningen aangeboden uit naam van woningcorporatie Vestia. De naam van dit bedrijf wordt hierbij misbruikt. Nadat woningzoekenden op een advertentie reageren, wil de 'verhuurder' dat de geïnteresseerden een voorschot betalen. Zogenaamd komen ze zo sneller voor een woning in aanmerking.

Voorschotfraude

Het gaat om een typische vorm van voorschotfraude, waarbij oplichters iets aantrekkelijks in het vooruitzicht stellen. Het kan gaan om een hoofdprijs in een loterij of grote erfenis. In dit geval gaat het dus om een huurwoning. Om de woonruimte te kunnen bemachtigen moet het slachtoffer eerst een betaling doen. De gedupeerde ziet vervolgens nooit iets van de belofte terug.

Advies

Wees altijd terughoudend als contact met verkoper of verhuurder alleen via internet verloopt, zeker als van je gevraagd wordt een aanbetaling te doen. Neem voor de zekerheid altijd telefonisch contact op met de woningcorporatie om te controleren of de woning daadwerkelijk te huur staat.

Bron: fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd