Heb jij een mail gekregen van 'ABN AMRO' over een terugbetaling van je verzekering? Pas hier dan voor op! Voor je het weet ben je een hele hoop geld kwijt.

Het bericht over de terugbetaling kun je zogenaamd bekijken via de link in het bericht. Doe dit niet! Als je dit wel doet kom je op een phishingsite die ontzettend lijkt op de site van ABN AMRO.

Hier moet je inloggen met je 'e.dentifier' en je bankgegevens. Daarna word je doorgestuurd naar een pagina waar staat dat je e.dentifier is geblokkeerd. De instructies op de pagina helpen je zogenaamd om het apparaatje weer te activeren.

Geldbedrag afschrijven

In werkelijkheid hoef je helemaal niets te activeren. Als je goed kijkt, zie je dat je eigenlijk een opdracht verzendt. De oplichters misbruiken de door jou ingevulde gegevens om in te loggen op jouw account van internetbankieren. Als je de stappen van de phishingsite volgt, geef je toestemming om een groot bedrag van je rekening af te schrijven.

Herken phishing

Controleer altijd de URL waar je naartoe gestuurd wordt. Als je bovengenoemde phishingsite bijvoorbeeld opzoekt op internet vind je geen officieel webadres van ABN AMRO, maar dat van een Iraanse meubelwinkel. Daarnaast verklaart

Gerelateerd