Er zijn regelmatig nepmails uit naam van Albert Heijn in omloop waarin staat dat de ontvanger prijzen of cadeaubonnen kan winnen.

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn krijgt de supermarktketen regelmatig berichten over deze nepacties binnen. Het lijkt alsof de ontvanger kans maakt op een prijs maar dit is niet het geval.

Onderstaande mail is een voorbeeld van hoe zo'n mail er uit kan zien. Daaronder staat de webpagina die volgt na het klikken op de link. In de kleine lettertjes onderin de pagina staat dat het hier om een abonnement gaat en niet om een prijs.

Advies

Pas op voor deze nepacties! Vul nergens je gegevens in, deze gegevens kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld geld van je los te krijgen. Controleer altijd of de mail daadwerkelijk van Albert Heijn komt. Op de site van Albert Heijn wordt gewaarschuwd voor deze nepacties en staan tips om je te helpen deze 'acties' te herkennen.

N.B.: De nepacties komen in verschillende varianten voor, onderstaande mail en website zijn slechts een voorbeeld. Een nepactie kan er dus heel anders uit zien.