De laatste tijd worden er valse e-mails van ‘Haribo’ verstuurd. Dit bevestigt een woordvoerder van Haribo. In de mail wordt gevraagd om deel te nemen aan een testpanel en zo feedback te geven over het product.

Als je op de link klikt, word je doorgestuurd naar een website. Op deze site moet je een aantal vragen beantwoorden om te controleren of je in aanmerking komt voor de testpanel. Uiteraard wordt iedereen goedgekeurd. Vervolgens moet je jouw e-mailadres invullen en verdere gegevens doorgeven. Maar let op: deze gegevens worden doorverkocht aan andere bedrijven, die je vervolgens spam sturen.

Er zijn een aantal aanwijzingen dat het om een valse mail gaat. Allereerst word je niet persoonlijk aangesproken, maar met je e-mailadres. Als je daarnaast op de link staat en nergens op klikt, dan zie je dat het om een vreemde url gaat. Ook zijn enkele spelfouten in het bericht te ontdekken.

Advies

Opgelicht?! raadt je bij dit soort mails altijd aan om deze te negeren. Verwijder ze daarom direct uit je inbox. Zolang je namelijk niet op de link hebt geklikt of iets hebt ingevuld, kunnen deze mails geen schade aanrichten.

Gerelateerd