We krijgen meldingen over een e-mail met als afzender 'Incassobureau Graal & partners' en als onderwerp 'Laatste aanmaning: Openstaande factuur bij Google'. De ontvanger zou een app hebben gekocht in de store van Google, zonder deze te betalen. Het gaat hier om een nep-aanmaning. Betaal dus niet!

In de mail staat onder meer de volgende tekst:

'Wij zijn nu al geruime tijd bezig met u in contact te treden teneinde een oplossing te vinden inzake de vordering van Google / 2015093849.

U heeft op 05-08-2015 een app gekocht in de app store maar niet betaald, het kan zijn dat dit per ongeluk is gedaan, echter handhaaft Google de vordering en eist de betaling per direct op.'

De ontvanger moet de vordering van 25 euro direct betalen via een Paysafe card. Bij uitblijven van betaling zouden allerlei stappen worden genomen, waaronder een blokkade van de Google-account en plaatsing op de zwarte lijst van web-leveranciers. Deze mail is verstuurd door een incassobureau, maar door oplichters die uit zijn op jouw geld! De maatregelen waarmee gedreigd wordt zijn bangmakerij. Trap er niet in.

Gerelateerd