Er is een e-mail in omloop die uit naam van Primark verstuurd is. Volgens het bericht zou je een fashioncheque ter waarde van €1000,- gewonnen hebben.

Trap hier niet in. Je hebt hier te maken met een misleidende winactie.

Winkans=nihil

In de e-mail is vaag omschreven of je kans maakt op de prijs of dat je daadwerkelijk een fashioncheque gewonnen hebt. Uiteindelijk blijkt dat geen van beiden het geval is. De kans dat je überhaupt iets wint bij deze actie is nihil.

Button in e-mail

Je zou de fashioncheque kunnen claimen door op de button in het bericht te klikken. De button verwijst je door naar een website waar je enkele vragen over kleding en mode gesteld worden.

Algemene voorwaarden

Als je de vragen ingevuld hebt dien je je gegevens in te vullen. Je moet nog akkoord gaan met de algemene voorwaarden voordat je officieel deelnemer aan de actie bent. De vraag is echter of je wel akkoord wil gaan met deze voorwaarden. Na het lezen van de algemene voorwaarden wordt duidelijk dat dit bericht verstuurd is door een marketingbureau.

Ongevraagde telefoontjes en spamberichten

Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan andere partijen. Als je je gegevens invult en akkoord gaat met de algemene voorwaarden stem je ermee in om lastiggevallen te worden met ongevraagde telefoontjes en spamberichten.

Valse uitschrijflink

In de e-mail is onderaan een link zichtbaar waar je je zou kunnen uitschrijven voor berichten van deze afzender. Dit is een valse link die je opnieuw naar de pagina van de misleidende winactie stuurt.

Negeren en verwijderen

Wij adviseren je deze e-mail te negeren en verwijderen. Op deze manier houd je je gegevens in eigen zak en je inbox schoon.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd