Duizenden Nederlanders hebben een virus binnengehaald op hun computer door op een link in een nepmail uit naam van DHL te klikken. Heb je dit bericht ontvangen? Verwijder het direct uit je mailbox.

Bij Opgelicht?! zijn er meerdere meldingen binnen gekomen over deze e-mail. In het bericht staat dat je zending onderweg is. Je zou jouw gegevens kunnen controleren en bevestigen door op de bijgevoegde link te klikken. Doe dit niet!

Gevaarlijk zip-bestand

Wanneer je op de link klikt, kom je terecht bij een zip-bestand. Als je dit download haal je malware binnen. Het gaat hier om de vaak gebruikte Zeus-malware, waarbij computers die op Windows draaien besmet raken. De hackers kunnen vervolgens meekijken met wat het slachtoffer doet. Wanneer hij terechtkomt op een webshop of een banksite, dan gaat het virus zijn werk doen.

Virus anticipeert op kerst

Het virus in het huidige bericht van 'DHL', ook wel Zeus Panda genoemd, richt zich voornamelijk op Nederlanders en speelt in op de kerst. Veel mensen zullen online aankopen doen, waarbij zij zich ook online bezighouden met betalingen. Fox-It meldt aan het AD dat het virus zich onder meer op de websites Booking, Otto, ING, ABN AMRO, Coolblue en Triodos richt. Let dus goed op!

Advies: negeer en verwijder dit bericht!

Heb je dit bericht ontvangen? Verwijder het dan direct. Je voorkomt hiermee dat hackers alles van je komen te weten en je mogelijk geld afhandig maken. Heb je al geklikt op de link deze e-mail? Dan kun je hier lezen wat je moet doen.

Ook malware in e-mails van PostNL

Naast de e-mails namens DHL zouden er ook valse e-mails uit naam van PostNL worden verstuurd, die de kwaadaardige software bevatten.

Wil je meer weten over malware? Lees hier dan ons artikel over dit onderwerp.

Bron: AD

Gerelateerd