Een hoogbejaarde vrouw is slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij de dader zich voordeed als een leidinginspecteur. Laat onbekenden niet zomaar binnen!

Op donderdag 30 maart is een 91-jarige Bredase vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een 'leidinginspecteur' wist zichzelf de woning van het slachtoffer binnen te praten. Na enkele minuten vertrok de man en ontdekte het slachtoffer dat er kostbare sieraden weg waren. De man is nog niet opgepakt en kan dus nogmaals toeslaan. Wees gewaarschuwd!

Signalement

De dader is een donkergetinte man van rond de dertig jaar oud. Hij heeft een fors postuur en is ongeveer 1,75 meter lang. Hij droeg een blauw werkpak en handschoenen. Mocht je hem gezien hebben of tegenkomen, bel dan de politie op 0900-8844.

Wordt geen slachtoffer

Het komt vaker voor dat onbekenden aanbellen met een smoes om je woning binnen te komen. Vervolgens stelen ze geld of andere bezittingen. In een aantal gevallen gebeurt dit in combinatie met geweld. Soms proberen ze je af te leiden met kleine opdrachten, waarna een tweede persoon je huis binnenglipt. Voorkom dat je slachtoffer wordt en laat onbekenden niet zomaar binnenkomen!

Bron: politie.nl

Gerelateerd