Let op! Er is een phishingmail uit naam van Rabobank in omloop waarin staat dat je niet volgens de algemene voorwaarden hebt uitgelogd. Laat je niet misleiden.

De bank vraagt je zogenaamd 'een eenmalige verificatie te doen om een blokkade van je rekening te vermijden'. In het bericht staat dat de bank hierdoor je rekening actief kan houden.

Testbetaling

Om de verificatie te starten, dien je volgens de e-mail op een link in het bericht te klikken. Hierna zal er een testbetaling via je Rabo Scanner worden aangemaakt. De test wordt zogezegd niet echt uitgevoerd, maar alleen gebruikt om te verifiëren dat jij de eigenaar van de desbetreffende rekening bent. Maar trap hier niet in!

Phishing

De mail is niet afkomstig van Rabobank, maar van oplichters die uit zijn op jouw geld. De bank vermeldt op haar officiële website dat zij nooit e-mails verstuurt met dit soort verzoeken. Daarbij wordt verteld dat het niet mogelijk is om een testbetaling te doen. Het bericht dat nu in omloop is, is dus phishing. Wil je meer weten over hoe je dit soort valse e-mails kunt herkennen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Stuur valse e-mails door

Heb je ook een e-mail als deze binnengekregen? Of heb je twijfels bij dergelijke e-mails? Stuur deze dan door naar de redactie van Opgelicht?!

Gerelateerd