Rabobank-klanten opgelet! Oplichters sturen e-mails namens deze bank over het aanvragen van een nieuwe pas. Deze e-mails zijn gepersonaliseerd, wat betekent dat jouw eigen naam in de aanhef staat. Laat je hierdoor niet misleiden.

De e-mail heeft als onderwerp 'Alert: Voorkom schade door contactloos zakkenrollen' en komt zogenaamd van de Rabobank. Volgens het bericht wordt een nieuwe bankpas geïntroduceerd die voldoet aan de laatste veiligheidsstandaarden. Tot 1 september zou deze gratis aangevraagd kunnen worden.

Bankpas-phishing

In werkelijkheid gaat het om een phishingmail, die is verstuurd door criminelen. Als je klikt op de link om de pas aan te vragen, kom je terecht op een nagemaakte Rabobank site. Hier moet je allerlei gegevens invullen, waaronder je pincode. Vervolgens krijg je het verzoek je bankpas op te sturen naar een bepaald adres. Op deze manier hengelen fraudeurs naar jouw bankpas en pincode, zodat ze jouw rekening kunnen plunderen.

Gepersonaliseerde e-mail

Het komt steeds vaker voor dat phishingmails zijn gepersonaliseerd om vertrouwen te wekken. Dit wil zeggen dat de naam van de ontvanger in de aanhef staat. Laat je hierdoor niet misleiden en gooi ook deze e-mail weg. Neem altijd contact op met je bank als je twijfelt aan de echtheid van een e-mail.

Lees alles over bankpas-phishing in ons dossier

Gerelateerd