Heb je een gepersonaliseerde e-mail ontvangen waarin staat dat je de nieuwe ABN AMRO betaalpas moet aanvragen? Trap er niet in. Het is phishing.

In het bericht staat dat de bank de nieuwe betaalpas introduceert. Deze zou beter beveiligd zijn en voldoet zogenaamd aan de Europese veiligheidsvoorschriften. De oude kaart biedt volgens de e-mail niet de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die de bank voor haar klanten nastreeft. Daarom dien je de nieuwe pas aan te vragen.

Advies: doe er niet aan mee!

De nieuwe pas kun je aanvragen door op de bijgevoegde link in het bericht te klikken. Wanneer je dit binnen een week doet, kost het je niets. Hierna zal er een bedrag van €22,99 in rekening worden gebracht. Laat je niet misleiden. De bank zal je nooit op deze manier vragen een nieuwe pas aan te vragen. Zij gaat zorgvuldiger met jouw gegevens om. Klik dus niet op de link en verwijder dit bericht meteen.

Twijfel je aan de echtheid?

Heb je een soortgelijk bericht ontvangen en twijfel je aan de echtheid? Neem dan contact op met de bank via de contactgegevens op de officiële website. Daarnaast vind je hier meer informatie over hoe je valse e-mails kunt herkennen.

Gerelateerd