Android World waarschuwt voor valse WhatsApp-apps waarbij er bijvoorbeeld naar je gegevens wordt gevist. Wees alert!

In de Play Store op een Android telefoon staan vaak geïmiteerde apps die zijn gemaakt met verkeerde bedoelingen. Volgens het bedrijf is het imiteren van WhatsApp vrij gemakkelijk voor kwaadwillenden. Wanneer in je de Play Store zoekt naar de messenger komen er namelijk veel apps naar voren met hetzelfde of een soortgelijk icoontje. Let dus goed op bij het downloaden van deze app!

Hoe herken ik valse WhatsApp?

De valse apps kun je aan een aantal aspecten herkennen. Let bijvoorbeeld goed op de naam. Het ziet er vaak naar uit dat de app exact dezelfde naam heeft. Maar niets blijkt minder waar. Zo zijn bij sommige geïmiteerde app-namen spaties of andere tekens aan toegevoegd. Kijk daarnaast ook naar de categorie. Een voorbeeld van Android World laat zien dat er een andere categorie aangehangen is dan dat het daadwerkelijk is. Verder kun je ze ook herkennen aan een onsamenhangende omschrijving.

Niet verbonden met WhatsApp

De valse apps zijn niet verbonden met de echte WhatsApp. Wanneer je naar de URL (in de adresbalk) kijkt en een andere app- of bedrijfsnaam ziet, kun je ervan uitgaan dat het een valse app betreft.

Markeer een nep-app als ongepast

Wanneer je een foute WhatsApp-app tegenkomt, dan kun je deze volgens Android World in de Play Store markeren als ongepast. Het bedrijf neemt naar eigen zeggen deze meldingen zeer serieus.

Bron: Android World

Gerelateerd