Heb je een Engelstalige e-mail gekregen van PayPal over dat je account wordt misbruikt? Pas dan op! Dit is een phishingmail.

Volgens het Engelstalige bericht is er zogenaamd iemand die jouw PayPal-account gebruikt zonder dat jij het doorhebt. Voor de zekerheid kan je tijdelijk niet alles meer doen met je account. Je moet inloggen en je accountinformatie verifiëren. Dat kan via de link in het bericht. Doe dit niet!

Je account overnemen

De link in het bericht stuurt je naar een phishingsite. Alle gegevens die je hier invult, komen uiteindelijk terecht bij fraudeurs. Zo kunnen ze bijvoorbeeld je PayPal-account overnemen of de gegevens misbruiken en een flinke som geld van je account afhalen.

Herken de valse mail

Er zijn twee dingen waar je aan kan zien dat dit een valse e-mail is. Als je goed kijkt, zie je dat het afzendadres niets te maken heeft met PayPal. Ook de link waar je naartoe gestuurd wordt, 'morsyrory.com', heeft niets met het betaalsysteem te maken. Vertrouw je de website niet waar je naartoe gestuurd bent? Tik dan zelf het webadres van PayPal in je browser. Je kan deze valse mail gerust weggooien.

Meer tips om phishingmails te herkennen

Gerelateerd