Heb je een Netflix-abonnement en ontvang je een Engelstalige e-mail waarin staat dat jouw lidmaatschap wordt stopgezet, let dan goed op! Je hebt te maken hebt met een phishingmail.

Fraudeurs proberen je inloggegevens voor Netflix en/of creditcardgegevens te bemachtigen via verschillende valse e-mails uit naam van het populaire videoplatform.

Betaalinformatie valideren

In een phishingmail die vandaag is verstuurd, wordt je (in het Engels) gevraagd je account te verifiëren, omdat de betaalinformatie niet klopt. Doe je dit niet, dan zet Netflix zogenaamd je lidmaatschap stop. De link in het bericht stuurt je door naar een valse website. Het lijkt alsof je inlogt bij Netflix, maar in werkelijkheid verstuur je je gegevens naar criminelen. Ook betaalinformatie die je op deze site invult, kan worden misbruikt door criminelen.

Advies: niet op ingaan

Ontvang je een bericht van Netflix met het verzoek je gegevens te verifiëren, gooi de e-mail dan weg. Klik niet op de link. Twijfel je over de echtheid van een mailtje van Netflix, kijk dan op de pagina over phishing op de officiële website van het bedrijf.

Meer weten over phishing? Bekijk ons dossier 'de wereld van phishing'

Gerelateerd