Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • Engelse nepmail van Netflix over opnieuw aanvragen van je lidmaatschap

  Engelse nepmail van Netflix over opnieuw aanvragen van je lidmaatschap

  Als je je betaalgegevens bij Netflix update, kun je opnieuw een lidmaatschap aanvragen en het opschorten van je abonnement voorkomen.
   

  Oplichters maken je in een Engelse mail wijs dat Netflix jouw betaling voor de aankomende betaalperiode niet kan autoriseren. Als gevolg daarvan is je abonnement opgeschort. Om het probleem op te lossen dien je je betaalgegevens te updaten via de rode knop in het bericht. Netflix laat weten op zijn website: “Als de sms of e-mail een link bevat die je niet herkent, tik of klik er dan niet op.”

  Doordat Netflix een Amerikaans bedrijf is, kan de Engelstalige mail toch geloofwaardig overkomen. Verifieer daarom altijd eerst de afzender van het bericht. In dit geval is dat ‘[email protected]’, wat geen legitiem mailadres is van Netflix. 

  Ontvang meer van dit soort tips om phishing te voorkomen via de gratis Opgelicht?!-app en blijf op de hoogte van actuele phishingberichten (voor Android en iOS). 

  Houd je gegevens voor jezelf

  Netflix laat weten nooit te vragen naar je persoonsgegevens per mail. Voorbeelden: 

  • Credit- of debitcardnummers, 
  • Bankrekeninggegvens  
  • Netflix-wachtwoorden. 

  Ook verzoekt de streamingdienst nooit om betaling via een externe leverancier of website. Heb je dus op de link geklikt en wordt er gevraagd naar een van de bovenstaande gegevens? Sluit de pagina dan direct af. 

  Toch gegevens verstrekt? 

  • Wijzig het wachtwoord van je Netflix-account. Doe dit ook op andere websites waar je dezelfde combinatie van mailadres en wachtwoord gebruikt.
  • Neem contact op met je financiële instelling als je betaalgegevens hebt ingevuld. 

  Lees ook

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant