Er is een e-mail in omloop uit naam van PostNL. Het bericht over een gemist pakket is echter geen onschuldig bericht, het bevat malware. Ga hier dus niet op in!

In de e-mail staat geschreven dat een medewerker van PostNL geprobeerd heeft een pakketje bij je te bezorgen. Er zou toen echter niemand aanwezig zijn geweest om het in ontvangst te nemen.

Link in e-mail

Het pakket is zogenaamd bij een PostNL Pakketpunt bij je in de buurt klaargelegd. Om het te kunnen ophalen moet je volgens de afzender van het bericht je track en trace informatie meenemen. Deze informatie is te downloaden als je op de link in de e-mail klikt. Doe dit niet!

Malware

De link laat je namelijk bestanden downloaden die schadelijk voor je computer zijn. Dit is malware. Je computer wordt besmet met gevaarlijke software. Met deze software proberen criminelen mee te kijken op je computer of deze over te nemen. Ook kunnen ze je computer blokkeren en je bestanden in gijzeling nemen.

Verwijder onmiddellijk

Verwijder dit bericht onmiddellijk! PostNL heeft niets met deze e-mail te maken. Het postbedrijf schreef meer over valse e-mails op hun website.

Lees hier meer over malware

Gerelateerd