Afgelopen zaterdag is een 87-jarige vrouw in Sliedrecht slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man belde rond vijf uur in de namiddag aan met het bericht dat hij koolmonoxide in haar huis gedetecteerd had. Met deze oplichtingstruc wist hij geld en sieraden van haar te stelen.

De man gaf de vrouw het dringende advies haar huis te verlaten, om zo een vergiftiging door de koolmonoxide te voorkomen. Hij raadde haar aan haar geld en sieraden mee te nemen.

Emotionele waarde

De vrouw volgde dit advies op en verzamelde tal van sieraden en geld. De man ging er uiteindelijk vandoor met de verzamelde waren. Het slachtoffer is naast honderden euro's ook haar sieraden, waar ze veel emotionele waarde aan hecht, verloren.

Advies

De politie adviseert alert te zijn als er vreemden aan je deur staan en de deur niet zomaar open te doen. Daarnaast wordt aangeraden ouderen in je omgeving te waarschuwen voor deze oplichtingstruc. Wil je meer tips over hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Bron: politie.nl

Gerelateerd