Vorige week werd een 90-jarige vrouw uit Udenhout slachtoffer van een babbeltruc. Bij deze oplichtingstruc werd om pen en papier gevraagd. Vervolgens werden sieraden van haar gestolen.

Er werd 's avonds bij de dame uit Noord-Brabant aangeklopt door een vrouw die er volgens het slachtoffer verzorgd uitzag. De oplichter zei dat ze bij haar oma op bezoek wilde gaan maar dat ze niet thuis was. Hierom wil ze zogenaamd een briefje achterlaten voor haar grootmoeder. De vrouw vraagt aan de 90-jarige of ze een pen en papier mag lenen.

Dierbare sieraden gestolen

Ze wordt binnengelaten en vraagt vervolgens om een glaasje water. De vrouw benoemt dat de dame mooie bloemen in haar tuin heeft staan. Ze wilde de hyacinten in de tuin graag van dichtbij bekijken. Terwijl de twee vrouwen in de tuin naar de bloemen keken, is een handlanger het huis van de dame binnengeslopen. Deze persoon heeft dierbare sieraden van de 90-jarige gestolen.

Advies

Waarschuw ouderen in je omgeving voor deze babbeltruc. Zij zijn vaak het doelwit van oplichters. Daarnaast adviseren we je niet zomaar voor onbekende personen je deur te openen. Voor meer tips kun je ons artikel over dit onderwerp lezen.

Bron: bd.nl

Gerelateerd