Eerder waarschuwde Opgelicht?! al voor een e-mail waarin stond dat privébeelden van je verspreid zouden worden tenzij je geld zou overmaken. Nu vindt er ook afpersing via WhatsApp plaats. Dit meldt website www.fraudehelpdesk.nl.

Volgens het bericht zou je 'virtueel' vreemd zijn gegaan. De afzender dreigt 'intieme chatgesprekken' naar je partner door te sturen. Dit bericht is vals, trap er niet in!

Maak geen geld over!

De afzender zegt het volgende: 'Ik heb een bloedhekel aan ontrouw, ik vind echter ook dat iedereen een tweede kans verdient'. Hierom zou je €75,- kunnen overmaken, dan verwijdert de oplichter het zogenaamde gesprek. Maak je het geld niet over, dan stuurt de afzender schermafbeeldingen naar je partner, vrienden en familie. Ga hier niet in mee en maak geen geld over!

Facebookprofiel

De oplichter achter het bericht probeert je te overtuigen dat hij weet met wie hij te maken heeft. Dit doet hij door een schermafbeelding van je Facebookprofiel naar je te sturen. De Fraudehelpdesk denkt dat de afzender via het sociale platform ook aan je telefoonnummer is gekomen.

Bangmakerij

Dit soort berichten kunnen je misschien zodanig beangstigen dat je besluit het geld over te maken. Doe dit niet! Het is een vals bericht dat je op slinkse wijze probeert €75,- te ontfutselen. We adviseren je het bericht te negeren en verwijderen. Er worden geen schermafbeeldingen naar je contacten gestuurd, de afbeeldingen bestaan immers niet.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd