Sta jij ingeschreven bij Woningnet en ontvang je een mail dat je inschrijving bijna verloopt? Check dan goed de afzender, want Fraudehelpdesk meldt dat er een valse mail uit naam van Woningnet rond gaat die beweert dat je verleningskosten moet betalen.

Niet vaak inloggen

Er is een grote kans dat je niet frequent op Woningnet inlogt. Vaak moet je namelijk lang ingeschreven staan voordat dat daadwerkelijk kans maakt op een van de beschikbare woningen. Als je een mail ontvangt dat je inschrijving verloopt, kan dat bericht dus best betrouwbaar overkomen.

De mail

In de mail wordt gezegd dat je door het betalen van de verlengkosten van €8 weer voor een jaar staat ingeschreven bij Woningnet. De mail verwijst naar een betalingslink. Klik hier vooral niet op, want klikken op de link levert je waarschijnlijk meer narigheid op dan een betaling van €8.

De tekst in de mail

Beste heer/mevrouw,

Over 2 weken verloopt uw inschrijving bij WoningNet.

betalingslink
Uw inschrijving wordt verlengt na het betalen van de verlengingskosten via
onderstaande link. Deze link is 24 uur geldig. Klik op de link hieronder:

******* (Link)

Uw inschrijving verlengen wij met een jaar als u de verlengingskosten van €8,00 betaalt.
Uw gebruikersnaam is ******@******

Betalen van de inschrijfkosten
U kunt betalen via iDEAL.
Via de onderstaande link word u automatisch doorverwezen naar onze betaalpagina.

Wat kun je doen als je twijfelt over een bericht van WoningNet?

Het advies is uiteraard om niet op deze mail in te gaan. Bij twijfel kun je het beste telefonisch contact opnemen met WoningNet zelf. 'U kunt ons verder helpen met het onderzoek naar de daders door dit formulier in te vullen. Voor meer informatie belt u met het gratis nummer 0800-0202562', aldus de organisatie.

Bron: Fraudehelpdesk