Een 72-jarige vrouw uit Wijk aan Zee is slachtoffer geworden van een babbeltruc, waarbij een man zich voordeed als een agent in burger. Het incident gebeurde begin dit jaar, maar de politie brengt nu de beelden van de mogelijke dader naar buiten. Vraag altijd naar legitimatie als je het niet vertrouwt!

Het slachtoffer kreeg op 3 januari bezoek van een man die zich voordeed als agent in burger. Hij vertelde haar dat er iets mis was met haar pinpas en deze mee wilde nemen. Het slachtoffer gaf deze in goed vertrouwen mee.

Nepmedewerker

Even later werd de vrouw gebeld door iemand die zich voordeed als een werknemer van haar bank. Die vertelde aan de vrouw dat haar pinpas werd afgegeven door de agent en vroeg om haar pincode, zodat haar pas geblokkeerd kon worden. Deze gaf ze door. Enkele uren later werd er met de pinpas van de vrouw voor ruim zeshonderd euro gepind.

gefilmd

De man die geld heeft opgenomen, is gefilmd. De beelden zijn hier terug te kijken. Volgens politiewoordvoerder Wendy Boudewijn betekent het nog niet per definitie dat deze man degene is die bij het slachtoffer aan de deur heeft gestaan.

Meer veelvoorkomende babbeltrucs

Bron: NHnieuws

Gerelateerd