Een oudere vrouw is zaterdag 15 september slachtoffer geworden van een babbeltruc door een oplichter die zich voordeed als medewerker van de gemeente.

De man belde rond zes uur 's avonds aan bij de woning van de vrouw. Hij deed zich voor als medewerker van de gemeente en vertelde dat er een lek in het dak was. Hij vroeg of hij in de woning wat controles mocht uitvoeren.

Tweede verdachte

Terwijl de man door de woning van het slachtoffer liep, is er waarschijnlijk een tweede man binnengekomen. Toen de nepmedewerker vertrokken was, ontdekte de vrouw dat ze bestolen was van haar sieraden.

Signalement

De eerste dader is een lichtgetinte, lange man met een fors postuur. Hij is tussen de 30 en 40 jaar oud, heeft lang zwart haar en brede bakkebaarden en droeg een witte blouse met lange mouwen. De tweede verdachte is een blanke, lange man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij heeft donkerblond/rossig haar dat aan de zijkant is opgeschoren. Heb jij iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Bron: Politie gemeente Waalwijk

Meer veelvoorkomende babbeltrucs

Gerelateerd