Afgelopen donderdag is een 96-jarige vrouw uit Holten het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 09.30u werd er bij de woning van de vrouw aangebeld door een voor haar onbekende man. Hij vertelde voor gas en elektra te komen en 'legitimeerde' zichzelf.

Eenmaal binnengekomen vroeg hij de vrouw de kraan in de keuken en de badkamer aan en uit te zetten. Vervolgens werd de bewoonster gevraagd naar contant geld wat in huis lag. Daar moest hij namelijk een foto van maken. Na nog wat rondgelopen te hebben in de woning, is de man weer vertrokken. Eenmaal vertrokken ontdekte de vrouw dat haar geld weg was.

Heb je iets gezien?

De verdachte is een lange blanke man met een normaal postuur. Hij heeft een donkere haarkleur en een normaal, kort kapsel. Hij droeg een donkere broek en jas en sprak normaal Nederlands. Heb jij informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of stuur politie Rijssen-Holten een bericht op Facebook.

Soortgelijke babbeltruc in Deventer

Vorige week werd een vrouw uit Deventer slachtoffer van een soortgelijke babbeltruc. Een man die zich voordeed als medewerker van de gemeente wist haar met een smoes over een gaslek te bestelen. Ook hier moesten zogenaamd foto's van contant geld gemaakt worden.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc?

Bron: Politie Rijssen-Holten

Gerelateerd