Een 83-jarige man uit Hengelo is maandag 10 september slachtoffer geworden van een babbeltruc door een oplichter die zich voordeed als medewerker van een gasbedrijf.

Maandagochtend rond kwart voor elf werd de oudere man gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van een gasbedrijf. Hij vertelde dat er snel iemand langs zou komen, omdat er mogelijk sprake zou zijn van een gaslek bij de woning. Een paar minuten later verscheen er ook daadwerkelijk een man aan de deur.

'Iets controleren'

De nepmedewerker wist de bewoner met een smoes naar boven te sturen, om zogenaamd iets te controleren. Toen de oudere man boven was, hoorde hij de deur dichtvallen. Het bleek dat de oplichter vertrokken was met een groot geldbedrag en sieraden.

De verdachte

De verdachte is een blanke, lange man van tussen de 30 en 40 jaar. Hij heeft kort donkerblond haar, een smal postuur en een ingevallen gezicht. Hij droeg een donkerblauwe trui, een donkere broek, blauwe gympen met een witte rand/zool en sprak normaal Nederlands. Heb jij informatie over deze verdachte? Neem dan contact op met de politie door te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Je kan ook de politie Hengelo een bericht sturen op Facebook.

Meer veel voorkomende babbeltrucs

Bron: politie Hengelo

Gerelateerd