Heb je een e-mail ontvangen die zogenaamd van Kruidvat afkomstig is over een verrassing ter ere van Valentijnsdag? Let dan goed op! Je hebt met een misleidende winactie te maken.

Eerder ontving Opgelicht?! al meldingen over een valse winactie die inspeelde op Valentijnsdag. Dat bericht kwam uit naam van ICI Paris XL. We ontvangen nu wederom meldingen over een winactie die gericht is op de 14e van februari.

Cadeaukaart ter waarde van €500,-

De e-mail die rondgaat is zogenaamd afkomstig van Kruidvat. In het bericht staat dat de drogisterijketen 250 cadeaukaarten weggeven ter waarde van €500,-. Ook nu geldt weer: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook zo.

Enquête invullen

Je zou je cadeaukaart ontvangen door een korte enquête in te vullen. Je komt bij de vragenlijst door op 'hier bevestigen' te klikken in de e-mail. Je wordt dan doorverwezen naar een website met een romantische lay-out. Na het invullen van de vragen wordt er op deze pagina om je gegevens gevraagd. Wij raden je aan dit niet te doen.

Gegevens doorverkopen

Het blijkt namelijk dat je de cadeaukaarten voor Kruidvat niet kunt winnen. Daarnaast blijkt de e-mail verzonden te zijn door een marketingbureau dat je gegevens door wil verkopen aan andere partijen. Als je je gegevens hier invult zal je later worden lastiggevallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

E-mail weggooien

Deze winactie blijkt weinig met romantiek te maken te hebben. Je kunt de mail het beste in je prullenmand gooien en Valentijnsdag vieren zonder deze misleidende winactie.

Gerelateerd