Criminelen versturen weer op grote schaal verschillende phishing-sms'jes. In de tekstberichten misbruiken zij de namen van verschillende banken en van telecomprovider Vodafone, meldt de Fraudehelpdesk.

De valse sms'jes bevatten een link om zogenaamd naar een je bank of Vodafone te gaan. In werkelijkheid kom je terecht op een valse webpagina. Als je hier iets invult gaan criminelen er met jouw inloggegevens vandoor.

Sms van 'Vodafone'

In de valse sms'jes uit naam van Vodafone staan verschillende smoesjes om jou op een link te laten klikken. Deze kunnen variëren van een technische storing tot een account dat geblokkeerd is. Klik niet op de link! Criminelen kunnen anders op jouw naam een abonnement afsluiten.

Sms van 'ING en Rabobank'

De sms'jes die uit naam van banken worden verstuurd bevatten een link om naar de bankwebsite te gaan. Criminelen zeggen bijvoorbeeld uit naam van je bank dat je een betaling moet tegenhouden of dat je pas bijna vervalt en dat je een nieuwe moet bestellen. Klik niet op de link! Criminelen kunnen inloggen op jouw account.

Wat als ik een bericht heb ontvangen?

Heb je het bericht ontvangen en heb je er nog niet op gereageerd? Verwijder de sms! Heb je al wel 'ingelogd' op een neppe website? Fraudehelpdesk adviseert je om direct contact op te nemen met je bank of provider.

Bron: Fraudehelpdesk

Gerelateerd