Momenteel doen diverse valse e-mails uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) de ronde. Trap er niet in! Het CJIB verstuurt nooit boetes of aanmaningen per e-mail.

Opgelicht?! ontvangt veel meldingen over e-mails die worden verstuurd uit naam van het CJIB. In de e-mails staat bijvoorbeeld dat 'je al twee aanmaningen hebt ontvangen i.v.m. een beschikking voor het overtreding van een verkeersvoorschrift'.

Beslag op bankrekening

Volgens de berichten zou je voor een bepaalde datum een flink bedrag moeten betalen aan het CJIB. Er wordt gedreigd met beslaglegging op je bankrekening als betaling uitblijft.

Betaling via iDeal of bankoverschrijving

Soms moet je het openstaande bedrag voldoen via iDEAL. In andere gevallen dien je geld over te maken naar een bankrekeningnummer. Dit is echter niet het rekeningnummer van het CJIB. Op de website van het CJIB kun je checken welke rekeningnummers de instantie gebruikt.

Advies: betaal niet!

Krijg je per mail een boete of aanmaning van het CJIB, betaal dan niet en gooi de betreffende e-mail weg. Het CJIB verklaart nooit boetes of aanmaningen per e-mail te versturen.

Gerelateerd