We hebben al talloze keren gewaarschuwd voor een valse mail uit naam van Samsung, waarin staat dat je een nieuwe telefoon hebt gewonnen. Er komen opnieuw meldingen binnen over hetzelfde valse bericht. Pas hiervoor op! Als je erin trapt, eindig je met een duur abonnement waar je niets aan hebt.

Je hebt twee weken geleden zogenaamd meegedaan aan een wedstrijd van Samsung. Je hebt niet de hoofdprijs gewonnen, maar wel een nieuwe telefoon. Je moet je prijs binnen drie dagen claimen, anders gaat de prijs naar iemand anders. Je kan je prijs claimen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Meedoen aan loterij

De link in het bericht stuurt je door naar een website waar de telefoon voor een paar euro wordt aangeboden. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen. Het bedrag kan je betalen met je creditcard. Als je goed kijkt, zie je bovenaan in kleine lettertjes staan dat je helemaal geen prijs hebt gewonnen, maar meedoet aan een loterij. Deze 'aanbieding' wordt geleverd met een proefabonnement van drie dagen voor een website met onbeperkt entertainment. Na die drie dagen betaal je tientallen euro's per maand. Je kan deze mail het beste negeren en gelijk verwijderen.

Hoe herken ik een valse winactie?

Gerelateerd