Oplichters hebben een nieuwe manier gevonden om je geld afhandig te maken. Deze keer wordt de bekende parkeerapp Parkmobile ingezet om je te doen geloven dat je een betalingsachterstand hebt. Je wordt per mail hierop geattendeerd.

Verschillende mensen maken kenbaar dat ze de nepmail deze week hebben gehad. Is dit niet het geval, dan kun je het bericht nog krijgen. Het is dan ook goed om te weten waar je op moet letten.

Wat staat er in het nepbericht van Parkmobile?

We hebben voor de volledigheid het hele bericht gekopieerd, zodat je extra alert kan zijn. Je kunt het bericht hier lezen:

'Je maandoverzicht van maart 2021 is nog onbetaald

Beste klant,

Bedankt dat je parkeert met Parkmobile! We hebben je geparkeerde minuten van afgelopen maand voor je opgeteld.

Hierbij informeren wij u dat uit onze administratie is gebleken dat wij geen volledige betaling hebben ontvangen voor onderstaande factuur/facturen. Ondanks de herinneringen is er tot op heden nog niet betaald. Je account zal daarom binnenkort worden geblokkeerd vanwege de betalingsachterstand die u heeft opgelopen. Betaal de openstaande rekening zo snel mogelijk en je kunt weer slim parkeren met Parkmobile.

Het gaat om:

Het factuurnummer: 107045249

Datum: 21-maart-2021

Bedrag: € 6,21'

Klein bedrag

Zoals je ziet gaat het in de nepmail om een relatief klein bedrag, hierdoor kan het geloofwaardiger overkomen. De mail wordt afgesloten met een betaallink. Klik uiteraard niet op deze link en verwijder het bericht, is het advies. Bij twijfel kun je het beste zelf je gegevens checken in de app of contact opnemen met Parkmobile.

Lees ook:

Bron: Fraudehelpdesk