Er is wederom een e-mail in omloop waarin de zogenaamde Rabobank je verzoekt een nieuwe betaalpas aan te vragen. Ze zouden je via je persoonlijke e-mail benaderen aangegezien je je Rabomail al enige tijd niet geopend zou hebben. Trap hier niet in! Het is bankpasphishing.

In het bericht staat geschreven dat je voor 15 april een nieuwe bankpas aan dient te vragen. Dit kun je kosteloos doen. Aangezien Rabobank zo milieuvriendelijk mogelijk wil handelen hebben ze ervoor gekozen de oude betaalpassen te recyclen. Je zult je oude bankpas op moeten sturen, dan kun je een nieuwe ontvangen. Je kunt een nieuwe pas aanvragen door op de link in de e-mail te klikken. Je zult echter geen nieuwe pas ontvangen, ga hier niet in mee!

Bankpas hengelen

Na op de link geklikt te hebben kom je op een website terecht die in stijl van Rabobank is opgemaakt. De bank heeft echter niets met dit bericht te maken. Dat blijkt onder andere uit de URL (in de adresbalk) van de website, deze komt namelijk niet overseen met die van de echte Rabobank. Op de nepsite dien je je bankgegevens en pincode in te vullen. Nadat je dit gedaan hebt word je gevraagd je persoons- en adresgegevens te delen. Doe dit niet! Vervolgens zie je een adres in beeld waar je je oude pas heen zou moeten sturen. Op dit adres staat geen officieel pand van Rabobank. Je bankpas zal uit de brievenbus van het desbetreffende gebouw gehengeld worden. Aangezien de oplichters in kwestie op de hoogte zijn van je gegevens en pincode kunnen ze frauduleuze praktijken met jouw bankpas uitvoeren. Een nieuwe bankpas zal je overigens niet ontvangen. Laat je niet misleiden!

Onmiddellijk verwijderen

We adviseren je deze e-mail onmiddellijk te verwijderen. Ontvang je een dergelijk bericht en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van Rabobank. Daarnaast kun je in ons artikel meer informatie over het onderwerp vinden.

Gerelateerd