Hé, dat is weinig sympathiek, zeker in de week dat dierendag valt. Het betreft bepaald niet de meest overtuigende mail die we ooit tegenkwamen, maar kan desalniettemin niet op onze goedkeuring rekenen. Lees gauw verder.

'Nu het eind van september nadert is het tijd om de jaarlijkse oktober donatie te betalen. Dit bedraagt €100. Wenst u dit niet te betalen, zult u uw lidmaatschap op te zeggen. Wij zien u natuurlijk niet graag gaan. Wij horen graag van u. Wilt u dit wel betalen reageer dan op deze mail met de zin “Ik wil betalen.” Wilt u niet betalen, reageer dan op deze mail met uw uitleg. 

Met vriendelijke groeten, C. Smulders van Dierenlot'

Bovenstaand de integrale tekst van de mail, afkomstig van het (onofficiële) mailadres dierenlotnederland@gmail.com. Het amateurisme druipt er vanaf, het genoemde bedrag is ongeloofwaardig hoog en het Nederlands is ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Over de rug van dieren proberen om een makkelijk zakcentje te scoren, kan logischerwijs op buitengewoon weinig begrip van onze kant rekenen.

Het gebruikelijke advies om de mail direct te verwijderen is ook ditmaal dus van toepassing, al begrijpen we het volkomen als je voor het verwijderen een mail stuurt met de vraag of de ouders van het crimineeltje trots op 'm zijn.

Stichting Dierenlot geeft desgevraagd aan dat er geen persoon genaamd C. Smulders voor de stichting werkzaam is.

Valse e-mail 'Dierenlot'