Een mail ontvangen van ICS (International Card Services)? Pas dan op: het zou om phishing kunnen gaan! Er gaan mails rond die erg lijken op de berichten die het creditcardbedrijf maandelijks naar haar klanten verstuurd.

De zender vraagt om je gegevens te valideren opdat je beter beveiligd wordt tegen onrechtmatig gebruik door anderen. In werkelijkheid zitten oplichters achter deze valse mail en willen ze via deze ‘validatie’ je persoonlijke gegevens ontfutselen.

Klik niet op de link om het online formulier in te vullen. De website waarop je terechtkomt kan malware bevatten. Of de site wordt gebruikt voor phishing, het hengelen naar persoonlijke gegevens.

Waar moet je op letten?

De link om het online formulier te openen verwijst niet naar de website van ICS, maar naar een pagina die gemaakt is door fraudeurs. De werkelijke url kun je zien door met het pijltje van uw muis op de link te gaan staan zonder deze daadwerkelijk aan te klikken. Opvallend is dat de overige links in deze e-mail wel naar de websites van ICS verwijzen.