Een 85-jarige Aalsmeerder is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee mannen kwamen met een smoes zijn woning binnen en gaan er vandoor met zijn pinpas.

De twee oplichters belden bij de man aan met de mededeling dat er een pakketje voor hem was. Eenmaal binnen wilden de mannen een ID-kaart zien van de bewoner, om te controleren of het pakketje wel echt voor hem was. Na het zien van de ID-kaart vertelden de mannen dat ze toch verkeerd zijn. Ze vroegen of de bewoner even hun baas wilde bellen om te kijken waar het misverstand vandaan kwam. Hierna vertrokken de mannen weer.

Even later werd de man gebeld, zogenaamd door de bank. Zijn pinpas zou zijn gevonden en was voor de zekerheid doorgeknipt. Vervolgens kreeg de man nog een telefoontje, ditmaal wel echt van de bank. In Amsterdam was met de pas 300 euro gepind. Vervolgens deden de oplichters een poging om 9.000 euro van de spaarrekening over te zetten op de gewone rekening. De ING heeft deze vreemde transactie toen stopgezet.

De politie verzoekt getuigen contact met hen op te nemen. De twee mannen die het pakketje kwamen brengen hebben beide een getinte huid, zijn rond de 1.80 tot 1.85 meter lang en tussen de 30 en 35 jaar oud. De een heeft een gezet postuur en donker kort, krullend haar, de ander een normaal postuur en donker, glad haar.

Gerelateerd