Op de redactie van Opgelicht?! komen meldingen binnen over een valse mail uit naam van ING over de versleuteling van je mobiel-bankierenapp. Trap er niet in! Dit is een phishingbericht.

In de e-mail is te lezen dat je Mobiel Bankieren-account zogenaamd geschorst kan worden als je je beveiliging niet opnieuw versleutelt. Om die reden word je verzocht om via de link in het bericht je gegevens te verifiëren.

Phishingsite

Doe dit niet! De link leidt niet naar de website van ING, maar naar een phishingsite. Hier moet je inloggen met je persoonlijke gegevens, zoals je rekeningnummer, geboortedatum en Burgerservicenummer. met deze informatie kunnen de oplichters zich voordoen als jou en bijvoorbeeld dure aankopen doen.

Steeds beter nagemaakt

Oplichters worden steeds beter in het namaken van een mail. Ook deze mail lijkt regelrecht van de ING te komen. Als je echter goed kijkt zie je dat het e-mailadres niets te maken heeft met deze bank. Ook de URL klopt niet. Voor Nederland is dit gewoon ing.nl. Wees slim en verwijder deze phishingmail direct.

Hoe herken ik valse mails?

Gerelateerd