De Rotterdamse Maatschap Europoort Terminal heeft al enige tijd last van oplichters die handelen onder dezelfde naam en gegevens. Let op: het echte oliebedrijf uit het havengebied heeft geen website.

De valse website toont onder meer welke diensten het bedrijf levert, wat de geschiedenis is en hoe klanten het bedrijf kunnen bereiken. De site oogt vrij rommelig. Ook zitten er nogal wat taalfouten in de Engelstalige teksten. Toch weten buitenlandse geïnteresseerden de site te vinden. Een bedrijf uit Indonesië plaatste er bijvoorbeeld een flinke order voor de aankoop van kerosine.

Een Nederlandse belangenbehartiger van het bedrijf uit Indonesië kreeg vervolgens het verzoek van de oplichters een bedrag te betalen van € 64.000,-. De man prikte door de truc van de oplichters heen en zorgde ervoor dat het Aziatische bedrijf geen schade leed.

Opvallende zaken

De oplichters die dit valse document hebben verstuurd, zijn op een paar plekken de mist in gegaan. Aannemelijk is dat de opstellers het Nederlands niet vanaf hun geboorte hebben aangeleerd. Waarschijnlijk hebben ze Google Translate gebruikt om sommige delen te vertalen. Daarbij ging onder meer het volgende mis:

  • Er staat een fout in de straatnaam: 'Moezalweg' in plaats van Moezelweg.
  • Ze zeggen uit Rotterdam te komen, maar gebruiken een 030-nummer. Uit Utrecht dus.
  • De schrijven de naam van het bedrijf niet consequent. De ene keer is Europoort met dubbel o, dan weer schrijven ze Europort.

Eerder gebeurd

De echte Maatschap Europoort Terminal is bekend met het feit dat oplichters misbruik maken van hun gegevens. Volgens de organisatie is eerder al een valse site in de lucht geweest. Die is inmiddels offline gehaald.

Advies

Ga niet op de oplichters in. Controleer altijd of je met het echte bedrijf te maken hebt. Weet je zeker dat het om oplichters gaat? Je doet er dan verstandig aan om aangifte te doen.

Bron: fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd