Een oudere inwoner van Aalsmeer is bijna het slachtoffer geworden van een heel brutale babbeltruc. Een oplichter deed zich voor als politieagent, ontvreemdde een pinpas en belde de inwoner later met de mededeling dat een gestolen pinpas werd aangetroffen.

Het incident speelde zich af aan de Gerberastraat. Een in het zwart geklede man met een breed postuur belde aan en zei bij de politie te werken. Hij zou een afspraak met een andere bewoner van de straat hebben, maar deze was nog niet thuis. Deze nepagent vroeg of hij misschien even gebruik kon maken van het toilet en of hij iets kon drinken.

De bewoner van het pand liet de 'agent' binnen. Kort nadat de oplichter vertrok, kreeg de bewoner een telefoontje. Wegens diefstal was een aanhouding verricht, en de pinpas van de bewoner was bij de dief aangetroffen. De 'behulpzame' agent vertelde de bewoner dat hij zou worden doorgeschakeld naar de bank om de pas te kunnen blokkeren. Na het doorverbinden kreeg de bewoner echter argwaan en werd de verbinding verbroken.

De man ontdekte dat de nepagent zijn pinpas heeft gestolen. Daarop nam hij contact op met de echte politie. De politie geeft als advies dat mensen in geval van twijfel altijd om legitimatie moeten vragen, ook als iemand zich uitgeeft als medewerker van een overheidsinstelling of een bekend bedrijf (energieleverancier, installateur van internet, telefonie, noem maar op).

Er is een signalement van de oplichter bekend: het gaat om een man met een getint uiterlijk, een breed postuur, een stoppelbaard en zwarte kleding.

Bron: Meerbode.nl