Opgelicht?! opgelicht-logo

meer NPO start
Opgelicht?!
 • 'Politieagent' besteelt hoogbejaarde (93) na babbeltruc

  'Politieagent' besteelt hoogbejaarde (93) na babbeltruc

  Vrijdag 10 januari is een 93-jarige inwoner van Uithoorn bestolen na een babbeltruc. De oplichter belde aan bij een woning aan de Talmalaan en claimde autopech te hebben: hij wilde graag even gebruik maken van de huistelefoon om de ANWB in te kunnen seinen. Daarna ging het mis.

  Na het plegen van het telefoontje maakte de man nog even een praatje met de behulpzame bewoner. Wat laatstgenoemde echter niet doorhad, is dat de zogenaamde pechvogel de pinpas heeft ontvreemd.

  Korte tijd later kreeg de bewoner een telefoontje. De beller gaf zich uit als ene 'Tom Koster' van de politie: er werd gesproken over de gestolen pinpas en de nepagent zou de bewoner wel even doorverbinden met de bank. Na het gesprek met de bank - waarbij de hoogbejaarde man vermoedelijk een pincode heeft doorgegeven - kreeg het slachtoffer toch argwaan en belde daarop zelf nogmaals met de bank.

  De echte bank wist uiteraard van niets, maar constateerde wel dat er op dat moment al een geldbedrag van de bank was verdwenen. Een echte politieagent zal je nooit doorverbinden met een bank en een echte bankmedewerker zal je nooit vragen om je pincode.

  Oplichter sloeg al eerder toe

  Vorige week waarschuwden we voor een vergelijkbare babbeltruc. Naar nu blijkt, heeft de oplichter toen ook de naam 'Tom Koster' gebruikt: het gaat dus om dezelfde dader. Mensen met meer informatie worden vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

  Het zou gaan om een lichtgetinte man tussen de 40-50 jaar oud van tussen de 1.80 en de 1.90 meter lang. Hij heeft een stevig, sportief uiterlijk en een 'vriendelijk en verzorgd' gezicht.

  Bron: Meerbode.nl

  Updates ontvangen over dit onderwerp?

  Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Opgelicht-app en volg het onderwerp.

 • Ook interessant